Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda?
Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia.
Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu.
Zapraszam!
Wiosenna sałatka
Składniki:
- 1 garść szpinaku
- 4 rzodkiewki
- kilka plasterków czerwonej rzodkwi
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki)
- 4 plastry sera pleśniowego
- rzeżucha
- ocet balsamiczny (lub dowolny dressing)
Wykonanie:
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Szpinak rozsypujemy na talerzu, na nim rzodkiewki pokrojone w ćwiartki i plasterki rzodkwi. Następnie rozdrobnionego tuńczyka, jajka w ćwiartkach, ser pleśniowy, rzeżuchę, a na koniec skrapiamy octem balsamicznym lub dowolnym innym dressingiem.
Smacznego!