Kilka dni temu pokazywałam Wam koktajl z truskawkami i truskawkowym musli, dzisiaj z kolei pora na banany!
Banany z dodatkiem pszennych płatków. Nie dość, że smaczne, to jeszcze bardzo syci, dzięki dużej ilości błonnika.
Zapraszam!
Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:
#1 Trufle musli
#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym
#3 Ciasteczka musli
#4 Batoniki musli
Koktajl bananowy
Składniki:
- 2 garści płatków Fitella Płatki z pełnego ziarna pszenicy diet
- 2 banany
- 200 ml maślanki
- cukier (opcjonalnie)
Wykonanie:
Banany obieramy ze skórki, łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia od blendera.
Do owoców wsypujemy płatki, wlewamy maślankę i dokładnie blendujemy.
Koktajl pijemy od razu, ponieważ szybko gęstnieje. Duża ilość błonnika bardzo absorbuje płyny.
Smacznego!
Wartości odżywcze i energetyczne 100 g płatków z pszenicy
Wartość energetyczna : 370 kcal
Białko : 13,5 g
Węglowodany : 64,4 g
w tym cukry : 3,0 g
Tłuszcz : 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Błonnik : 15,5 g
Sód : 0,7 g