Drugie śniadanie z Fitellą #7 Tropikalne racuchy

Witam Was!

Dzisiaj pora na kolejny kreatywny pomysł na drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella!




Postanowiłam przygotować tropikalne racuchy z użyciem Fitella Special Tropical fruits. Idealnie się w nich sprawdziła!


Racuchy są proste do zrobienia, idealnie smakują z golden syrupem (można go zastąpić miodem).


Zapraszam!


#1 Trufle musli 
#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym
#3 Ciasteczka musli
#4 Batoniki musli


Tropikalne racuchy


Składniki:
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie drożdży instant (7g)
  • 30 g cukru
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)
  • 100 g Fitella Special Tropical Friuts

  • olej

  • drobno pokrojony ananas
  • golden syrup/miód/syrop klonowy

Wykonanie:

Wykonanie jest najprostsze na świecie - łączymy wszystkie składniki w jednym naczyniu, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 10 minut aby płatki lekko zmiękły.


Następnie rozgrzewamy olej na patelni, smażymy niewielkie placuszki, na rumiano, z obu stron.

Posypujemy ananasem polewamy syropem.


Gotowe! Równie dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno. Dodatkowo można je zjeść z bitą śmietaną.

Smacznego!

Wartości energetyczne i odżywcze w 100 g produktu :

Wartość energetyczna : 390 kcal
Białko : 7,1 g
Węglowodany : 78,6 g
w tym cukry : 30,1 g
Tłuszcz : 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,8 g
Błonnik : 5,0 g
Sód : 0,5 g