Zapraszamy Was na nowy cykl, który będzie się pojawiać na blogu w najbliższym czasie.
Drugie śniadanie z Fitellą
Co tydzień będą pojawiać się 3 przepisy z kreatywnym wykorzystaniem produktów Fitella.
Przecież nie musimy ograniczać się!
Dlaczego mamy poprzestać na mleku czy jogurcie? Wystarczy dodać kilka innych składników, a efekt końcowy przerośnie nasze oczekiwania, zarówno wizualne jak i smakowe.
Akcja Drugie śniadanie z Fitellą ma na celu zachęcić Was, czytelników do poświęcenia większej chwili czasu na przygotowanie czegoś do zjedzenia w pracy, szkole, na uczelni. Po co głodować, albo dojadać batonikami?
Na koniec akcji jest przewidziany konkurs, więc śledźcie co się dzieje na blogu i fanpage.
Pierwszym przepisem, który chcemy Wam dzisiaj zaprezentować, na inaugurację akcji są pyszne trufle musli, które wykonacie dosłownie w kilka minut!
Do ich wykonania potrzebujecie jednego opakowania Fitella Musli lekkie z aloesem, żurawiną i ananasem.
Zapraszam!
Składniki:
- 1 opakowanie Fitella Musli lekkie z aloesem, żurawiną i ananasem (50 g)
- 2 paski gorzkiej czekolady (4 lub 8 kostek w zależności jak jest podzielona tabliczka)
- 3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku (nie w granulkach!)
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 łyżki mleka (płynnego)
Pracę rozpoczynamy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej.
Musli wsypujemy do miski, dodajemy czekoladę oraz pozostałe składniki i je dokładnie mieszamy łyżką.
Następnie dłonie lekko posypujemy cukrem pudrem i formujemy nasze trufle. Moje mają ok. 3 cm średnicy, więc z podanych proporcji wyszło ich 7.
Na koniec możemy je obtoczyć w cukrze pudrze.
Na koniec wkładamy je do pudełeczka i zabieramy ze sobą na drugie śniadanie!
Wartości odżywcze i energetyczne 50 g musli
Wartość energetyczna : 198 kcal
Białko : 3,3 g
Węglowodany : 37,3 g
w tym cukry : 8,6 g
Tłuszcz : 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Błonnik : 3,6 g
Sód : 0,2 g
Smacznego!