Mięso zapiekane z kapustą kiszoną

Cześć :)

Idzie zima, więc zapraszam na kolejne rozgrzewające danie.




Tym razem z kapustą kiszoną :)


Mięso zapiekane z kapustą kiszoną


Składniki:

  • 2 plastry mięsa (u mnie schab i wołowina)
  • 1 opakowanie kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • ok 10 pieczarek
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 szklanka bulionu warzywnego


Wykonanie:

Mięso kroimy w plastry, posypujemy przyprawami i obsmażamy na patelni.

Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, również obsmażamy.




Marchewkę ścieramy na tarce. 

Kapustę lekko przepłukujemy, rozdrabniamy tzn kroimy na drobniejsze kawałki.

Kapustę mieszamy z pieczarkami, cebulą, marchewką. Połowę wykładamy na spód naczynia żaroodpornego.




Na wierzch kładziemy mięso i przykrywamy pozostałą kapustą. Zalewamy bulionem, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1 h w temp. 150 st.

Smacznego!