Dzisiaj zapraszam Was do wykonania faszerowanych pieczarek :)
Przepis (jak zawsze) prosty :)
A danie warte zachodu, bo bardzo smaczne :)
Zapraszam!
Faszerowane pieczarki
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego
- 150 g twarogu wędzonego
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- sól, pieprz
- ok. 20 dużych pieczarek
- cytryna
Wykonanie:
Pieczarki obieramy, kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, trzonki drobno kroimy i wrzucamy do miski.
Do trzonków dodajemy mięso, drobno rozkruszony ser, drobno pokrojona cebulę (w kostkę) i rozdrobniony czosnek. Doprawiamy, dokładnie mieszamy.
Każdy kapelusz wypełniamy farszem, z górką.
Pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. ok. 40-60 minut.
Smacznego!