Długo nie mogłam się zebrać do zrobienia tego pstrąga... leżał w zamrażarce i leżał, aż przyszedł na niego czas :)
Przepis banalny, ale smaczny :)
Cytrynowy pstrąg
Składniki:
- 1 pstrąg (wypatroszony)
- 1 cytryna
- 1 opakowanie przyprawy do ryb
- masło
- ryż
- masło
- kurkuma
Wykonanie:
Do pstrąga wkładamy plasterki masła, posypujemy obficie przyprawą, wkładamy cząstki cytryny.
Skórę pstrąga również obficie posypujemy przyprawą, układamy kolejne plasterki masła i pozostałą cytrynę.
Owijamy dokładnie folią aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 40 minut w 150 st.
Podajemy np. z ryżem. Mój gotowałam z łyżeczką kurkumy, później wymieszałam go z odrobiną masła :)
Smacznego!