Dzień dobry!
Czasami nasz organizm domaga się witamin. Ostatnio będąc na zakupach na targu, jak tylko zobaczyłam jarmuż zaświeciła mi się lampka w głowie, że muszę go kupić. Już od jakiegoś czasu na wielu blogach widywałam koktajle z jarmużu, więc stwierdziłam że i ja spróbuję. Smak jarmużu szczerze mówiąc nie jest mocno wyczuwalny, zdecydowanie dominuje słodki, dojrzały banan i kiwi. Sok pomarańczowy dopełnia całości. Koktajl jest bardzo sycący, więc jest zdecydowanie dobry na śniadanie czy też drugie śniadanie. Daje energetycznego kopa do myślenia, więc w czasie nauki do egzaminów, też możesz sobie go zaserwować.
Następnym razem chyba spróbuję takiego połączenia z wodą kokosową, tylko najpierw muszę się w nią zaopatrzyć :-).
Zielony koktajl z jarmużu i bananów
Składniki:- 4 niewielkie gałązki jarmużu
- 2 dojrzałe banany
- 1 kiwi
- sok z 1 i 1/2 czerwonej pomarańczy
Wykonanie:
Z jarmużu obrywamy listki, banany i kiwi obieramy, wrzucamy do wysokiego naczynia i zalewamy sokiem. Blendujemy na jednolitą masę.
Smacznego!