Dzisiaj poniedziałek, spora część z Was ma pewnie wolne i korzysta z długiego weekendu, więc aby nie tracić czas na gotowanie, dzisiaj bardzo prosta i szybka propozycja, o której już wspominałam przy okazji przepisu na chutney.
Wystarczy nam świeży rogalik francuski (jeśli ktoś ma ochotę, może zrobić sam, jednak ja korzystam ze "sklepowych"), rukola, szynka, ser i chutney - i mamy bardzo smaczną przekąskę!
Croissant z chutneyem figowym
Składniki:
- świeży croissant
- rukola
- szynka szwarcwaldzka
- ser pleśniowy
- chutney figowy
Wykonanie:
Croissanta przecinamy na pół, układamy na nim umytą rukolę, szynkę, pokrojony w plastry ser oraz kilka łyżek chutneya. Przykrywamy drugą połówką rogalika.
Kanapkę można podgrzać, ale można ją też zjeść na zimno, w obu przypadkach smakuje bardzo dobrze!
Smacznego!