Omlet z pomidorami i serem

Dzień dobry!

Staram się wytrwać w postanowieniu przygotowywania ciekawych śniadań, więc do łask powracają omlety.

Szybkie i smaczne danie, delikatna odmiana od tradycyjnego jajka sadzonego. Omlet można przyrządzić ze wszystkim, czy to warzywa, czy wędlina, nawet same zioła wystarczą. Ja pokusiłam się o dodanie świeżych pomidorków koktajlowych i sera. Smaczne i syte śniadanie - czyli idealny początek dnia!



Zapraszam!


Omlet z pomidorami i serem


Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżka mleka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ser starty na tarce (ja użyłam sera Bursztyn i koziego)
  • kilka gałązek tymianku
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek


Wykonanie:

Jajka mieszamy z mlekiem, solą i pieprzem, wylewamy na rozgrzaną patelnię skropioną oliwą. Smażymy na średnim ogniu, co chwilę podnosząc ścięte brzegi omletu, aby płynna masa dostała się na spód.

Posypujemy pomidorami pokrojonymi na połówki lub ćwiartki, listkami tymianku i serem (ilość sera zależy od Waszych upodobań), jeszcze chwilę podgrzewamy, składamy na pół i wykładamy na talerz.



Smacznego!