Dzisiaj mam dla Was relację z konferencji, w której mieliśmy okazję wziąć udział.
Spotkanie odbyło się 30 sierpnia w Krakowie, w Hotelu Sheraton.
Pewnie część z Was wie co oznacza skrót QAFP, ale dla tych, którzy nie wiedzą - jest to System Gwarantowanej Jakości Żywności, który objemuje wędliny, mięso drobiowe (pierś z kurczaka, indyka oraz tuszka, elementy młodej polskiej gęsi owsianej) oraz mięso wieprzowe (szynkę, schab, karkówkę, polędwiczkę i łopatkę). Właśnie mięsu wieprzowemu zostało poświęcone spotkanie.
W imprezie z cyklu „Jakość jest sztuką – spotkanie z QAFP” oprócz nas oraz Ulli i Gosi, udział wzięli : prezes UPEMI Wiesław Różański, ambasadorowie QAFP- Paweł Królikowski i Piotr Machalica, Mistrzowie Kuchni QAFP - Dariusz Zahorański, Adam Michalski i Carlos Gonzalez – Tejera. Z Carlosem nawet udało się nam dłuższą chwilę porozmawiać, bardzo sympatyczny człowiek.
Sama część konferencyjna przybliżyła nam system QAFP, jak ważne jest kupowanie produktów mięsnych jak najlepszej jakości, posiadających właśnie ten certyfikat. Okazuje się, że konsumenci zaczynają szukać takich produktów, w końcu jakość zaczyna być doceniana!
Na spotkaniu miała miejsce również premiera filmu promującego system QAFP, w którym wzięli udział ambasadorzy.
Następnie przeszliśmy do degustacji, na ostatnim piętrze hotelu, czyli pięknym tarasie widokowym, z którego mogliśmy podziwiać Wawel czy panoramę Krakowa.
Jeszcze raz dziękuję organizatorom za zaproszenie i zapraszam do małej fotorelacji.
Pozdrawiam!
"Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę"
Gucci