Niedawno obiecałam Wam, że pojawi się tutaj przepis na sałatkę z warsztatów - oto on :)
Zapraszam!
Sałatka ziemniaczana
Składniki:
- 50 dag ugotowanych ziemniaków
- 30 dag boczku wędzonego
- 10 dag ogórków kiszonych
- 5 dag cebuli czerwonej
- 30 dag majonezu
- 10 dag musztardy sarepskiej
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pracę rozpoczynamy od pokrojenia boczku w paski i podsmażenia go na patelni.
Następnie obrane ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w półplasterki.
Składniki łączymy, dodajemy posiekany szczypiorek, musztardę, majonez, przyprawy i mieszamy.
Moim zdaniem, dobrze będzie smakować schłodzona.
Naszą propozycję podania widzicie na zdjęciach.
Smacznego!