Dzisiaj znów pora na pora :)
Ja bardzo lubię to warzywo :) Mam nadzieję, że Wy też :)
Pastę szybko przygotujecie, ja ją nawet robiłam wieczorem, żeby zjeść ją następnego dnia na śniadanie, smaki się bardzo fajnie połączyły :)
Zapraszam! :)
Przepis pochodzi z "Palce lizać"
A bułeczki na zdjęciach to bułeczki otrębowe.
Porowa pasta kanapkowa
Składniki:
- 5 jajek (ugotowane na twardo)
- pęczek szczypiorku
- 1 por (biała część)
- 1 ogórek
- 3-5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Najpierw gotujemy jajka, po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy.
Pora myjemy, przekrawamy go wzdłuż na pół, połówki również na pół i drobno kroimy.
Szczypiorek i ogórka również myjemy, szczypiorek drobno kroimy, ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pozostawiamy go na chwilę aby puścił sok, następnie dokładnie odciskamy.
Jajka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, doprawiamy.
Smacznego! :)