Po 1 zapraszam Was do zapoznania się z KONKURSEM :)
Po 2 w sieci, na stronie Sarigato znalazła się pierwsza wzmianka o Porze - tutaj :)
Po 3 prezentujemy pomysł na śniadanie/kolację :)
Na zdjęciu mój ulubiony kubek :) Pani Owca na łące :)
Pasta kanapkowa jajeczno-śledziowa
Składniki:
- 4 jajka
- 1 puszka śledzia w oleju
- 1 pęczek dymki
- 3 ogórki kiszone
- 5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i ścieramy na tarce.
Śledzie odsączamy z oleju i rozdrabiamy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce.
Dymkę drobno kroimy. Składniki łączymy, doprawiamy, dodajemy majonez i chłodzimy.
Smacznego! :)