Pasta z makreli

Witam Was!

Dzisiaj przepis na kolejną na blogu pastę kanapkową.





Poprzednie znajdziecie tutaj:

Podstawowym składnikiem dzisiejszej pasty jest makrela - osobiście bardzo ją lubię.

Zatem polecam jej wykonanie np. na śniadanie :)


Się zrymowało :)


Zapraszam!


Pasta z makreli


Składniki:
  • 1 duża makrela wędzona
  • 200 g chudego białego sera
  • 1 cebula czerwona
  • sól, pieprz


Wykonanie:
Makrelę dokładnie obieramy z ości i umieszczamy w misce.


Dodajemy ser i rozdrabniamy całość widelcem.




Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałej masy.


Doprawiamy i dokładnie mieszamy.


Smacznego!


5 komentarze:

  1. Też się przymierzam do zrobienia jakiejś pasty. najlepsza będzie do niej yerba mate . Ja piję i jestem bardzo zadowolona. Są różne rodzaje, więc nigdy się nie znudzi ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piłam kilka razy, jednak chyba bardziej wolę zieloną :) Yerba ma dość charakterystyczny smak i trzeba się do niej przekonać, żeby pić :)

      Usuń
  2. my dodajemy jeszcze ogórka kiszonego, smakuje super! W czasie ciąży jadłam przez kilka miesięcy taką pastę na śniadanie, i smacznie i zdrowo :) polecam :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę!

Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu.

Nie publikujemy wulgarnych komentarzy, jak również takich, które zawierają lokowanie firm.