Dzisiaj propozycja, którą możecie sprawdzić na jutrzejszym śniadaniu.
Kasza manna z dodatkiem tropikalnych owoców.
Bardzo prosta do zrobienia i bardzo smaczna.
Zapraszam!
Tropikalna manna
Składniki:
- 5 łyżek kaszy manny
- 250 ml mleka
- 1,5 łyżki miodu
- mieszanka suszonych tropikalnych owoców - ananas, papaja, melon
- wiórki kokosowe
- cynamon
Wykonanie:
Mleko zagotowujemy w rondelku i dodajemy do niego kaszę.
Ciągle gotując i mieszając doprowadzamy do pożądanej konsystencji.
Słodzimy miodem.
Na spód pucharka wsypujemy kilka owoców, następnie kaszę, owoce, kaszę (po ok. 2 łyżki na warstwę), aż do wyczerpania kaszy.
Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, owocami i świeżo startym cynamonem - pięknie pachnie, o wiele lepiej niż gotowy zmielony.
Podajemy ciepłe, np. na śniadanie.
Smacznego!