Porowa pasta kanapkowa

Cześć :)

Dzisiaj znów pora na pora :)

Ja bardzo lubię to warzywo :) Mam nadzieję, że Wy też :)

Pastę szybko przygotujecie, ja ją nawet robiłam wieczorem, żeby zjeść ją następnego dnia na śniadanie, smaki się bardzo fajnie połączyły :)




Zapraszam! :)

Przepis pochodzi z "Palce lizać"
A bułeczki na zdjęciach to bułeczki otrębowe.



Porowa pasta kanapkowa



Składniki:

  • 5 jajek (ugotowane na twardo)
  • pęczek szczypiorku
  • 1 por (biała część)
  • 1 ogórek
  • 3-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Najpierw gotujemy jajka, po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy.

Pora myjemy, przekrawamy go wzdłuż na pół, połówki również na pół i drobno kroimy.




Szczypiorek i ogórka również myjemy, szczypiorek drobno kroimy, ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pozostawiamy go na chwilę aby puścił sok, następnie dokładnie odciskamy.

Jajka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.




Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, doprawiamy.

Smacznego! :)


6 komentarze:

  1. Ląduje w ulubionych jak nic ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w końcu doczekło się zrobieni - MMM ale pychota! cudo! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja to jem jako sałatkę porową - w roli dodatku do mięsa i ziemniaków na obiad :) bardzo lubię!

    OdpowiedzUsuń
  4. ogórek zwykły czy kiszony?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja użyłam zwykłego, świeżego :) ale może być również kiszony :)

      Usuń

Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę!

Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu.

Nie publikujemy wulgarnych komentarzy, jak również takich, które zawierają lokowanie firm.