Cytrynowy pstrąg

Cześć :)

Długo nie mogłam się zebrać do zrobienia tego pstrąga... leżał w zamrażarce i leżał, aż przyszedł na niego czas :)

Przepis banalny, ale smaczny :)







Cytrynowy pstrąg


Składniki:


  • 1 pstrąg (wypatroszony)
  • 1 cytryna
  • 1 opakowanie przyprawy do ryb
  • masło


  • ryż
  • masło
  • kurkuma

Wykonanie:

Do pstrąga wkładamy plasterki masła, posypujemy obficie przyprawą, wkładamy cząstki cytryny. 

Skórę pstrąga również obficie posypujemy przyprawą, układamy kolejne plasterki masła i pozostałą cytrynę.




Owijamy dokładnie folią aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 40 minut w 150 st.

Podajemy np. z ryżem. Mój gotowałam z łyżeczką kurkumy, później wymieszałam go z odrobiną masła :)

Smacznego!