Dzisiaj mam dla Was propozycję słodko-ostrej kanapki, którą na pewno zjecie ze smakiem!
Delikatna polędwiczka, słodki ananas, mango, roszponka i szczypta chili.
Idealne połączenie!
Zapraszam!
Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa
Składniki:
- 1 mała bagietka pełnoziarnista
- 8 plastrów polędwiczki wieprzowej
- 1/2 mango
- 5 plastrów ananasa
- 2 garści roszponki
- świeżo zmielony pieprz
- świeżo zmielona sól
- łyżka ostrej papryki
- kilka łyżek masła
- młynek z ostrymi przyprawami (do smaku)
Pracę rozpoczynamy od lekkiego rozbicia plastrów polędwiczki i posypania ich ostrą papryką, solą i pieprzem.
Podsmażamy je na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią.
Mango po oddzieleniu od pestki drobno kroimy. Ananasa kroimy w niewielkie kawałki.
Podsmażamy również na maśle, aż mango zmieni się w mus.
Na rozkrojonej bagietce układamy roszponkę, lekko oprószamy ją solą, następnie układamy polędwiczki, a na wierzchu mus z mango i ananasa.
Całość posypujemy odrobiną ostrych przypraw.
Smacznego!