Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

Cześć!

Dzisiaj mam dla Was propozycję słodko-ostrej kanapki, którą na pewno zjecie ze smakiem!





Delikatna polędwiczka, słodki ananas, mango, roszponka i szczypta chili.


Idealne połączenie!


Zapraszam!


Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa


Składniki:
  • 1 mała bagietka pełnoziarnista  
  • 8 plastrów polędwiczki wieprzowej 
  • 1/2 mango 
  • 5 plastrów ananasa 
  • 2 garści roszponki 
  • świeżo zmielony pieprz 
  • świeżo zmielona sól 
  • łyżka ostrej papryki 
  • kilka łyżek masła
  • młynek z ostrymi przyprawami (do smaku)

Wykonanie:
Pracę rozpoczynamy od lekkiego rozbicia plastrów polędwiczki i posypania ich ostrą papryką, solą i pieprzem. 


Podsmażamy je na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią. 


Mango po oddzieleniu od pestki drobno kroimy. Ananasa kroimy w niewielkie kawałki. 


Podsmażamy również na maśle, aż mango zmieni się w mus. 


Na rozkrojonej bagietce układamy roszponkę, lekko oprószamy ją solą, następnie układamy polędwiczki, a na wierzchu mus z mango i ananasa. 




Całość posypujemy odrobiną ostrych przypraw.


Smacznego!