Pasta z twarogu i kalarepy

Dzień dobry!

Dzisiaj lekka, śniadaniowa propozycja. Pożywny twarożek z kalarepą i szczypiorkiem. Już wkrótce wiosna, więc miło widzieć na talerzu zielona akcenty :-)

Pasta z twarogu


Zapraszam!



Pasta z twarogu i kalarepy


Składniki:


  • 250 g chudego twarogu
  • 1 duża kalarepa
  • 4 łyżki śmietany 18 % (lub jogurtu naturalnego)
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, ewentualnie odrobina cukru



Wykonanie:

Kalarepę myjemy i obieramy ze skórki, jak również z twardszych części. Ścieramy na tarce z dużymi oczkami.

Ser rozgniatamy widelcem ze śmietaną lub jogurtem.

Pasta z twarogu


Szczypiorek myjemy i drobno szatkujemy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy i podajemy na świeżym pieczywie. U mnie była to domowa razowa bułka z ziarnami pszenicy :-).

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Proste, ale jakie pomysłowe!
    Bardzo mi się podoba taki patent na kalarepkę :)
    Pozdrawiam, Tosia.

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę!

Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu.

Nie publikujemy wulgarnych komentarzy, jak również takich, które zawierają lokowanie firm.