Drugie śniadanie z Fitellą #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce

Cześć!

Dziś pragnę Wam zaprezentować proste i szybkie wafelki. 


Zwykły piszinger oblany czekoladą w posypce z płatków Fitella całkowicie odmienią Wasze spojrzenie na andruty.





Tą słodką przekąskę przygotujecie w mniej niż 10 min.


Zapraszam!


Poprzednie przepisy z Fitellą:


#1 Trufle musli 

#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym
#3 Ciasteczka musli
#4 Batoniki musli

Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce


Składniki:
  • 1 cały wafel andrut
  • 2 łyżki kajmaku
  • 2 łyżki dżemu
  • pół tabliczki czekolady mlecznej
  • garść płatków Fitella pszenne tzn. mono smak


Wykonanie:
Jeżeli chcemy zrobić to jak najszybciej zaczynamy od roztopienia czekolady. 


W międzyczasie dzielimy wafel na dwie części, a następnie te połówki na wąskie prostokąty, które będą tworzyły nasze wafelki. 


Mi wyszło po 6 kawałków. 


Następnie smarujemy na przemian raz kajmakiem raz dżemem. 


Ja użyłem takiego z czarnych porzeczek, nadał on smaku kwaśnego, by nie było tylko samo słodkie. 


Tak powstałe wafelki oblewamy całe czekoladą i posypujemy płatkami. Trzeba je lekko rozdrobnić , by małe chrupiące kawałeczki były dookoła naszego wafelka.




Takie drugie śniadanie możemy również zaserwować gościom.


Na zdrowie!



Wartości odżywcze i energetyczne 100 g płatków z pszenicy

Wartość energetyczna : 370 kcal
Białko : 13,5 g
Węglowodany : 64,4 g
w tym cukry : 3,0 g
Tłuszcz : 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Błonnik : 15,5 g
Sód : 0,7 g