Zapiekany camembert

Cześć :)

Dzisiaj chcę Wam zaproponować szybkie i pyszne danie :)




Ser z chrupiącymi orzechami, aromatycznym czosnkiem, a wszystko skąpane w słodkim miodzie, czy to może źle smakować? :)


Zapraszam!


Zapiekany camembert


Składniki:
  • 2 sztuki sera camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 garść orzechów włoskich

Wykonanie:
Serki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie małe garnuszki do zapiekania.


W każdym robimy dziurki nożem, każdy ser smarujemy 1 łyżką miodu.




Czosnek kroimy w słupki i w miarę możliwości wkładamy w otwory, jeśli się nie da, układamy na powierzchni. Podobnie z orzechami - wkładamy je w otwory.


Sery pieczemy ok 20 -25 minut w 180 st., aż będą płynne.




Podajemy ze świeżym pieczywem, które maczamy w płynnym serze.


Smacznego!


4 komentarze:

  1. I przez Ciebie znow jestem glodna ! A dopiero, co sie najadlam... ech :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To trzeba chyba stosować zasadę podobną jak z jedzeniem - nie jedz po 18 zamieniamy na nie oglądaj blogów kulinarnych po 18 :D

      Usuń

Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę!

Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu.

Nie publikujemy wulgarnych komentarzy, jak również takich, które zawierają lokowanie firm.