Croissant z chutneyem figowym

Dzień dobry!

Dzisiaj poniedziałek, spora część z Was ma pewnie wolne i korzysta z długiego weekendu, więc aby nie tracić czas na gotowanie, dzisiaj bardzo prosta i szybka propozycja, o której już wspominałam przy okazji przepisu na chutney.

Kanapka z rogalika francuskiego

Wystarczy nam świeży rogalik francuski (jeśli ktoś ma ochotę, może zrobić sam, jednak ja korzystam ze "sklepowych"), rukola, szynka, ser i chutney - i mamy bardzo smaczną przekąskę!

Croissant z chutneyem figowym


Składniki:
  • świeży croissant
  • rukola
  • szynka szwarcwaldzka
  • ser pleśniowy
  • chutney figowy

Wykonanie:

Croissanta przecinamy na pół, układamy na nim umytą rukolę, szynkę, pokrojony w plastry ser oraz kilka łyżek chutneya. Przykrywamy drugą połówką rogalika.

Kanapkę można podgrzać, ale można ją też zjeść na zimno, w obu przypadkach smakuje bardzo dobrze!

Smacznego!