Wiosenna sałatka

Dzień dobry!

Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda?

Sałatka z rzeżuchą


Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia.

Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu.



Zapraszam!

Wiosenna sałatka


Składniki:

  • 1 garść szpinaku
  • 4 rzodkiewki
  • kilka plasterków czerwonej rzodkwi
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki)
  • 4 plastry sera pleśniowego
  • rzeżucha
  • ocet balsamiczny (lub dowolny dressing)

Wykonanie:

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Szpinak rozsypujemy na talerzu, na nim rzodkiewki pokrojone w ćwiartki i plasterki rzodkwi. Następnie rozdrobnionego tuńczyka, jajka w ćwiartkach, ser pleśniowy, rzeżuchę, a na koniec skrapiamy octem balsamicznym lub dowolnym innym dressingiem.

Sałatka z rzeżuchą


Smacznego!