Zdrowe muffinki marchewkowe

Dzień dobry!

Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować zdrowe, nieco dietetyczne (brak cukru, zamiast niego miód) babeczki z marchewką.

Dietetyczne muffiny marchewkowe


Delikatne, mocno jajeczne i pożywne. Idealne na drugie śniadanie.

Zapraszam!



Zdrowe muffinki marchewkowe


Składniki:

  • 60 g mąki pszennej
  • 75 g mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 1 duża marchew
  • 2 jajka
  • 2 białka
  • 1,5-2 łyżki miodu


Wykonanie:

Składniki mokre dokładnie łączymy w jednym naczyniu, dodajemy stopniowo składniki suche i dokładnie mieszamy.

Foremki na muffiny wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 st. ok. 15 minut, do suchego patyczka.

Zdrowe muffiny marchewkowe


Babeczki same w sobie są słodkie, jednak jeśli jesteś łasuchem, polej je miodem lub syropem przed podaniem.

Smacznego!