Drugie śniadanie z Fitellą #9 Koktajl bananowy

Cześć!

Kilka dni temu pokazywałam Wam koktajl z truskawkami i truskawkowym musli, dzisiaj z kolei pora na banany!



Koktajl bananowy

Banany z dodatkiem pszennych płatków. Nie dość, że smaczne, to jeszcze bardzo syci, dzięki dużej ilości błonnika.


Zapraszam!


Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:


#1 Trufle musli 
#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym
#3 Ciasteczka musli
#4 Batoniki musli


Koktajl bananowy



Składniki:
  • 2 garści płatków Fitella Płatki z pełnego ziarna pszenicy diet
  • 2 banany
  • 200 ml maślanki
  • cukier (opcjonalnie)

Wykonanie:

Banany obieramy ze skórki, łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia od blendera.

Do owoców wsypujemy płatki, wlewamy maślankę i dokładnie blendujemy.


Koktajl pijemy od razu, ponieważ szybko gęstnieje. Duża ilość błonnika bardzo absorbuje płyny.

Smacznego!

Wartości odżywcze i energetyczne 100 g płatków z pszenicy

Wartość energetyczna : 370 kcal
Białko : 13,5 g
Węglowodany : 64,4 g
w tym cukry : 3,0 g
Tłuszcz : 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Błonnik : 15,5 g
Sód : 0,7 g