Drugie śniadanie z Fitellą #1 Trufle musli

Cześć!

Zapraszamy Was na nowy cykl, który będzie się pojawiać na blogu w najbliższym czasie.

Drugie śniadanie z Fitellą


Co tydzień będą pojawiać się 3 przepisy z kreatywnym wykorzystaniem produktów Fitella.

Przecież nie musimy ograniczać się!

Dlaczego mamy poprzestać na mleku czy jogurcie? Wystarczy dodać kilka innych składników, a efekt końcowy przerośnie nasze oczekiwania, zarówno wizualne jak i smakowe.

Akcja Drugie śniadanie z Fitellą ma na celu zachęcić Was, czytelników do poświęcenia większej chwili czasu na przygotowanie czegoś do zjedzenia w pracy, szkole, na uczelni. Po co głodować, albo dojadać batonikami?

Na koniec akcji jest przewidziany konkurs, więc śledźcie co się dzieje na blogu i fanpage.

Pierwszym przepisem, który chcemy Wam dzisiaj zaprezentować, na inaugurację akcji są pyszne trufle musli, które wykonacie dosłownie w kilka minut! 



Do ich wykonania potrzebujecie jednego opakowania Fitella Musli lekkie z aloesem, żurawiną i ananasem.

Zapraszam!

Trufle musli


Składniki:
  • 1 opakowanie Fitella Musli lekkie z aloesem, żurawiną i ananasem (50 g)
  • 2 paski gorzkiej czekolady (4 lub 8 kostek w zależności jak jest podzielona tabliczka)
  • 3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku (nie w granulkach!)
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżki mleka (płynnego)

Wykonanie:

Pracę rozpoczynamy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej.

Musli wsypujemy do miski, dodajemy czekoladę oraz pozostałe składniki i je dokładnie mieszamy łyżką.

Następnie dłonie lekko posypujemy cukrem pudrem i formujemy nasze trufle. Moje mają ok. 3 cm średnicy, więc z podanych proporcji wyszło ich 7.

Na koniec możemy je obtoczyć w cukrze pudrze.

Na koniec wkładamy je do pudełeczka i zabieramy ze sobą na drugie śniadanie!


Wartości odżywcze i energetyczne 50 g musli

Wartość energetyczna : 198 kcal
Białko : 3,3 g
Węglowodany : 37,3 g
w tym cukry : 8,6 g
Tłuszcz : 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Błonnik : 3,6 g
Sód : 0,2 g

Smacznego!