Wiosenny omlet

Cześć!

Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszny wiosenny omlet, który swoją pierzynką z kiełków zachwyci każde podniebienie!


Omlety robi się niesłychanie prosto, efekt jest zadowalający, jak również sycący.

Dzisiaj zaproponuję Wam wersję z boczkiem i kiełkami rzodkiewki.

Inny omlet, który jest już na blogu znajdziecie tutaj.

Zapraszam!

Wiosenny omlet z kiełkami i boczkiem


Składniki:
  • 4 jajka
  • 10 cienkich plastrów boczku
  • duża ilość kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz (świeżo zmielone)

Wykonanie:

Pracę zaczynamy od drobnego pokrojenia boczku, w paski. Po 5 plastrów na jedną porcję.

Boczek mocno podsmażamy.

Następnie 2 jajka wbijamy do szklanki, dokładnie mieszamy, doprawiamy i wlewamy na patelnię z boczkiem.

Smażymy do czasu, aż jajka się zetną.

Omlet składamy na pół, układamy na talerzu, obficie posypujemy kiełkami oraz oprószamy świeżo zmieloną solą.


Drugą porcję przygotowujemy tak samo jak opisano powyżej.

Smacznego!