Szampańskie galaretki

Cześć :)

Witam Was już w NOWYM ROKU ! :)


Jak się czujecie? Dobrze? Źle?


Jeśli tak sobie, to zapraszam po przepis z ostatniego wpisu, może pomoże :)


A tymczasem uporządkujmy resztki jedzenia i alkoholów po wczorajszej imprezie.


Zapewne większość z Was ma resztki szampana...




Ja osobiście za nim nie przepadam, tylko symbolicznie wypiłam kieliszek, więc duża część butelki została.


Co można z nią zrobić? Poniżej znajdziecie prosty pomysł jak spożytkować to co nam zostało.


Zapraszam!


Szampańskie galaretki


Składniki:
  • 350 ml szampana
  • 150 ml gorącej wody
  • 1 opakowanie truskawkowej galaretki (może być inny smak)

Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie.




Lekko studzimy.


Łączymy z szampanem (delikatnie, szampan ma bąbelki i przy zbyt gwałtownym wlaniu cały się spieni).




Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki (na kilka godzin).


Galaretka gotowa!





Smacznego!


Galaretkę możecie również zrobić z szampana, soku owocowego i żelatyny (odpowiednią proporcję na 1 l płynu znajdziecie na opakowaniu).