Guacamole

Cześć :)

Niedawno miałam okazję spróbować awokado... kiedyś dawno temu, jak miałam bodajże 6 czy 7 lat jadłam awokado, które było przystawką na przyjęciu weselnym. Niestety nie pamiętałam jego smaku i cóż, wiele straciłam :).


Kto jadł awokado ten wie - dojrzałe awokado o konsystencji serka, czy też masła i o smaku orzechów mmm. Pycha!


Z kolei kilka dni temu miałam okazję spróbować guacamole.




Postanowiłam zrobić swoją wersję :)


Zapraszam!


Guacamole


Składniki:
  • 2 awokado (najlepiej dojrzałe, miękkawe)
  • 2 pomidory
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 mała cebula biała
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • sól, pieprz, pieprz cayenne
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:
Awokado obieramy i kroimy w kostkę.




Cebule i pomidory również.


Kolendrę rozdrabniamy, wszystkie składniki łączymy i doprawiamy.




Można podawać z nachosami, tortillą, można również wszystko zblendować na pastę.


Smacznego!