Cześć :)
Wariacji naleśnikowych jest pewnie tyle ile ludzi na świecie.
Każdy ma swoje ulubione ciasto, ulubione dodatki.
Na blogu znajdziecie już jeden z moich ulubionych przepisów na naleśniki, jak również na pokrewne im placki i racuchy - KLIK TUTAJ.
Jednak dzisiaj chciałabym zaproponować Wam trochę inny przepis, pochodzący z książki "365 obiadów".
Zapraszam!
Pora coś zjeść! Zawsze sprawdzone i proste przepisy oraz apetyczne zdjęcia. Blog kulinarny z Krakowa. poracoszjesc.pl
środa, 30 stycznia 2013
wtorek, 29 stycznia 2013
Najlepsze domowe pączki
Cześć!
Tak, tak, już za pasem Tłusty Czwartek, a wiem na pewno, że wolelibyście zjeść pyszne domowe pączki, najlepiej samodzielnie zrobione, przecież gotowanie to taka wielka frajda.
Tłusty Czwartek jest świętem rozpoczynającym ostatni tydzień karnawału. Jego data zależy ściśle od tego kiedy jest w danym roku Wielkanoc, zatem jest świętem ruchomym.
Tradycja mówi, że w tym dniu jemy pączki, faworki i inne "tłuste" desery. Kiedyś wybornym specjałem były pączki nadziewane mięsem, boczkiem i słoniną.
A jak poznać, że pączek jest taki jak powinien być? Po jasnej obręczy.
A oto przysłowia dotyczące tego dnia.
"Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła."
"Gdy w tłusty czwartek człek w jedzeniu pofolguje, łaskawy Pan Bóg grzech obżarstwa daruje."
poniedziałek, 28 stycznia 2013
Domowe cappuccino
Cześć!
Dzisiaj postanowiłam się podzielić z Wami przepisem, który znalazłam na blogu Kasi A dupa rośnie.
Przepis, który zaraz zobaczycie poniżej, bardziej nawiązuje do cappuccino, które możemy sobie kupić w sklepach, w proszku, niż do oryginalnej receptury :)
Dzisiaj postanowiłam się podzielić z Wami przepisem, który znalazłam na blogu Kasi A dupa rośnie.
Przepis, który zaraz zobaczycie poniżej, bardziej nawiązuje do cappuccino, które możemy sobie kupić w sklepach, w proszku, niż do oryginalnej receptury :)
niedziela, 27 stycznia 2013
Caramel croissant pudding
Witam Was!
Dzisiaj przepis, który chodził za mną od jakiegoś czasu...
Niedawno w konkursie wygrałam płytę z kilkoma odcinkami Nigella Ekspresowo i się z miejsca zakochałam w nim zakochałam!
Oryginał znajdziecie tutaj. Nazwę zostawiłam również oryginalną, ponieważ wg. mnie spolszczenie nie brzmi zbyt dobrze i apetycznie.
Pudding jest potrawą, czy też deserem (w zależności od składników) popularnym w Wielkiej Brytanii.
Można go podawać nawet jako główne danie obiadowe. Najbardziej znanymi puddingami są Yorkshire pudding i Christmas pudding. Pierwsze wzmianki o tym ostatnim są notowane na rok ok. 1420.
Pudding Nigelli jest słodki, kremowy, mogę powiedzieć, że nawet lekko zapychający.
Zamiast croissantów można użyć innego pieczywa np. chleba.
Zapraszam!
Dzisiaj przepis, który chodził za mną od jakiegoś czasu...
Niedawno w konkursie wygrałam płytę z kilkoma odcinkami Nigella Ekspresowo i się z miejsca zakochałam w nim zakochałam!
Oryginał znajdziecie tutaj. Nazwę zostawiłam również oryginalną, ponieważ wg. mnie spolszczenie nie brzmi zbyt dobrze i apetycznie.
Pudding jest potrawą, czy też deserem (w zależności od składników) popularnym w Wielkiej Brytanii.
Można go podawać nawet jako główne danie obiadowe. Najbardziej znanymi puddingami są Yorkshire pudding i Christmas pudding. Pierwsze wzmianki o tym ostatnim są notowane na rok ok. 1420.
Pudding Nigelli jest słodki, kremowy, mogę powiedzieć, że nawet lekko zapychający.
Zamiast croissantów można użyć innego pieczywa np. chleba.
Zapraszam!
sobota, 26 stycznia 2013
Jaffa muffins
Cześć :)
Przy okazji wpisu o śniadaniowych scones pisałam Wam o dżemie mandarynkowym.
Dzisiaj postanowiłam wykorzystać go w kolejnym przepisie.
Jaffa muffins, to nic innego jak biszkoptowe babeczki nawiązujące do słynnych "jaffa cakes" czyli znanych dla nas, w Polsce, pod nazwą delicje.
Jaffa cakes to jak każdy wie, ciastko składające się z trzech części - okrągłego biszkoptu, galaretki pomarańczowej (teraz znajdziemy już każdy smak w tym wypieku) i polewy czekoladowej.
Ta przekąska została wprowadzona do sprzedaży przez firmę McVitie's już w 1927 roku!
Przepis pochodzi z Moich Wypieków.
Zapraszam!
Przy okazji wpisu o śniadaniowych scones pisałam Wam o dżemie mandarynkowym.
Dzisiaj postanowiłam wykorzystać go w kolejnym przepisie.
Jaffa muffins, to nic innego jak biszkoptowe babeczki nawiązujące do słynnych "jaffa cakes" czyli znanych dla nas, w Polsce, pod nazwą delicje.
Jaffa cakes to jak każdy wie, ciastko składające się z trzech części - okrągłego biszkoptu, galaretki pomarańczowej (teraz znajdziemy już każdy smak w tym wypieku) i polewy czekoladowej.
Ta przekąska została wprowadzona do sprzedaży przez firmę McVitie's już w 1927 roku!
Przepis pochodzi z Moich Wypieków.
Zapraszam!
piątek, 25 stycznia 2013
Risotto z kurczakiem i pieczarkami
Cześć!
Wstyd przyznać, ale niedawno spróbowałam pierwszy raz w życiu risotto.
Teraz żałuję, że tyle straciłam przez wiele lat :)
W risotto, które jadłam głównymi składnikami były te same, które są i tutaj, jednak cała "otoczka" została dobrana przeze mnie, metodą prób i błędów. Robiłam je w ostatnim tygodniu już dwa razy i sądzę, że Wam też przypadnie do gustu.
Do wykonania tego dania potrzebujemy specjalnej odmiany ryżu czyli ryżu arborio.
Odmiana tego ryżu jest nieco inna od pozostałych. Ma zaokrąglone i dość krótkie, ale szerokie ziarna. Zawiera bardzo dużo amylozy, czyli skrobi, która rozpuszcza się w wodzie. Właśnie dzięki niej uzyskujemy gęsty sos, który idealnie zagęszcza nasze danie.
Wstyd przyznać, ale niedawno spróbowałam pierwszy raz w życiu risotto.
Teraz żałuję, że tyle straciłam przez wiele lat :)
W risotto, które jadłam głównymi składnikami były te same, które są i tutaj, jednak cała "otoczka" została dobrana przeze mnie, metodą prób i błędów. Robiłam je w ostatnim tygodniu już dwa razy i sądzę, że Wam też przypadnie do gustu.
Do wykonania tego dania potrzebujemy specjalnej odmiany ryżu czyli ryżu arborio.
Odmiana tego ryżu jest nieco inna od pozostałych. Ma zaokrąglone i dość krótkie, ale szerokie ziarna. Zawiera bardzo dużo amylozy, czyli skrobi, która rozpuszcza się w wodzie. Właśnie dzięki niej uzyskujemy gęsty sos, który idealnie zagęszcza nasze danie.
środa, 23 stycznia 2013
Rurki z kremem
Cześć! :)
Robiliście kiedyś rurki z kremem? Jeśli nie, to na co czekacie? :D
Musicie się zaopatrzyć w specjalne stożkowe metalowe rurki i możecie się zabierać do pracy :)
Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki.
Zapraszam!
Robiliście kiedyś rurki z kremem? Jeśli nie, to na co czekacie? :D
Musicie się zaopatrzyć w specjalne stożkowe metalowe rurki i możecie się zabierać do pracy :)
Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki.
Zapraszam!
wtorek, 22 stycznia 2013
Krem groszkowo-serowy
Cześć!
Wczoraj zaprezentowałam Wam na porowym fanpage apetyczne zdjęcie zupy.
Od razu pojawiły się komentarze z prośbami o przepis, więc przyśpieszyłam trochę pracę i przepis już dzisiaj dla Was mam :)
Zupę wykonałam na bazie zielonego groszku, a jak wiadomo wszystkie warzywa strączkowe są źródłem białka i wielu innych składników odżywczych, więc warto je wprowadzić do swojej diety.
Drugim składnikiem, który użyłam to ser camembert, można by o nim pisać i pisać :) Być może kiedyś postaram się Wam opisać jego historię.
Tymczasem przejdźmy do przepisu.
Zapraszam!
Przepis pochodzi z książki "365 obiadów"
poniedziałek, 21 stycznia 2013
Scones z rodzynkami i czekoladą
Witam Was serdecznie :)
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto!
Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem .
Bardzo często podawane są z herbatą.
Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu.
Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie wiele przepisów z ich różnym kształtem i różnymi dodatkami.
Przepis zamieszczony poniżej pochodzi z książki Jamie Olivier'a "Każdy może gotować" i jest lekko urozmaicony dodatkiem czekolady.
Dżem, który widzicie na zdjęciach kupiłam w In Campagna (możecie więcej poczytać o nich pod tym linkiem).
Dżem jest zrobiony z 2 odmian mandarynek, co ciekawe drzewka są uprawiane przez właścicieli firmy, owoce nie są pryskane, są w pełni ekologiczne! Mimo wysokiej ceny, gorąco polecam ich produkty, bo są na prawdę wyborne!
Miałam okazję spróbować pomarańczy Tarocco, awokado, miodu z kwiatów pomarańczy, kilku serów, oliwek, więc wiem co mówię :)
Wróćmy do śniadania!
Zapraszam!
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto!
Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem .
Bardzo często podawane są z herbatą.
Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu.
Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie wiele przepisów z ich różnym kształtem i różnymi dodatkami.
Przepis zamieszczony poniżej pochodzi z książki Jamie Olivier'a "Każdy może gotować" i jest lekko urozmaicony dodatkiem czekolady.
Dżem, który widzicie na zdjęciach kupiłam w In Campagna (możecie więcej poczytać o nich pod tym linkiem).
Dżem jest zrobiony z 2 odmian mandarynek, co ciekawe drzewka są uprawiane przez właścicieli firmy, owoce nie są pryskane, są w pełni ekologiczne! Mimo wysokiej ceny, gorąco polecam ich produkty, bo są na prawdę wyborne!
Miałam okazję spróbować pomarańczy Tarocco, awokado, miodu z kwiatów pomarańczy, kilku serów, oliwek, więc wiem co mówię :)
Wróćmy do śniadania!
Zapraszam!
niedziela, 20 stycznia 2013
Zupa krem z soczewicy i suszonych pomidorów
Cześć :)
Dzisiaj chciałabym zaprosić Was na pyszną i sycącą zupę.
W sam raz na mroźne dni, kiedy chcemy być najedzeni i rozgrzani!
Zapraszam!
Dzisiaj chciałabym zaprosić Was na pyszną i sycącą zupę.
W sam raz na mroźne dni, kiedy chcemy być najedzeni i rozgrzani!
Zapraszam!
sobota, 19 stycznia 2013
Pizza con prugne e pancetta
Cześć :)
Tak! Dzisiaj wrócił piekarnik :) Zatem trzeba było to uczcić pyszną kolacją z jego udziałem.
Padło na wyborną wariację na temat pizzy...
Jakich składników użyłam?
Zobaczcie sami!
Zapraszam!
Tak! Dzisiaj wrócił piekarnik :) Zatem trzeba było to uczcić pyszną kolacją z jego udziałem.
Padło na wyborną wariację na temat pizzy...
Jakich składników użyłam?
Zobaczcie sami!
Zapraszam!
piątek, 18 stycznia 2013
Pralinki malibu
Witam :)
Niedawno zaprezentowałam Wam przepis na pijane wiśniowe pralinki, mam nadzieję, że się Wam spodobał i zasmakował, ponieważ dziś kolejna propozycja pijanych pralinek.
Walentynki za pasem, może właśnie kokos, to Wasz smak?
Czekoladki są delikatniejsze w smaku niż ich wiśniowe koleżanki.
Malibu jest ledwie wyczuwalne, subtelne.
Zapraszam!
Niedawno zaprezentowałam Wam przepis na pijane wiśniowe pralinki, mam nadzieję, że się Wam spodobał i zasmakował, ponieważ dziś kolejna propozycja pijanych pralinek.
Walentynki za pasem, może właśnie kokos, to Wasz smak?
Czekoladki są delikatniejsze w smaku niż ich wiśniowe koleżanki.
Malibu jest ledwie wyczuwalne, subtelne.
Zapraszam!
czwartek, 17 stycznia 2013
Figa z makiem? Nie! Z manną!
Cześć :)
Kilka dni temu proponowałam Wam tropikalną mannę na śniadanie.
Dzisiaj z kolei lekka modyfikacja tamtego przepisu, ale w formie deseru na zimno.
Zapraszam!
Kilka dni temu proponowałam Wam tropikalną mannę na śniadanie.
Dzisiaj z kolei lekka modyfikacja tamtego przepisu, ale w formie deseru na zimno.
Zapraszam!
wtorek, 15 stycznia 2013
Wiśniowe pijane praliny
Cześć :)
Ostatnimi czasy miałam smak na czekoladki.
Mam kilka foremek na czekoladki, więc zachcianki trzeba było zrealizować.
Przepis polecam na romantyczny wieczór walentynkowy :)
Na prezent dla Waszej Lubej czy też Lubego, na właśnie Walentynki, które się już zbliżają wielkimi krokami.
Ostatnimi czasy miałam smak na czekoladki.
Mam kilka foremek na czekoladki, więc zachcianki trzeba było zrealizować.
Przepis polecam na romantyczny wieczór walentynkowy :)
Na prezent dla Waszej Lubej czy też Lubego, na właśnie Walentynki, które się już zbliżają wielkimi krokami.
poniedziałek, 14 stycznia 2013
Likier z kukułek
Cześć :)
Cukierki - małe słodkie kolorowe kuleczki, które kojarzą się nam z dzieciństwem.
Dziś, dla nas, trochę starszych, ale zawsze dzieci przedstawiam je w nieco innej formie.
Zapraszam!
Cukierki - małe słodkie kolorowe kuleczki, które kojarzą się nam z dzieciństwem.
Dziś, dla nas, trochę starszych, ale zawsze dzieci przedstawiam je w nieco innej formie.
Zapraszam!
niedziela, 13 stycznia 2013
Tropikalna manna
Cześć :)
Dzisiaj propozycja, którą możecie sprawdzić na jutrzejszym śniadaniu.
Kasza manna z dodatkiem tropikalnych owoców.
Bardzo prosta do zrobienia i bardzo smaczna.
Zapraszam!
Dzisiaj propozycja, którą możecie sprawdzić na jutrzejszym śniadaniu.
Kasza manna z dodatkiem tropikalnych owoców.
Bardzo prosta do zrobienia i bardzo smaczna.
Zapraszam!
sobota, 12 stycznia 2013
Pasta z makreli
Witam Was!
Dzisiaj przepis na kolejną na blogu pastę kanapkową.
Poprzednie znajdziecie tutaj:
Podstawowym składnikiem dzisiejszej pasty jest makrela - osobiście bardzo ją lubię.
Zatem polecam jej wykonanie np. na śniadanie :)
Się zrymowało :)
Zapraszam!
Dzisiaj przepis na kolejną na blogu pastę kanapkową.
Poprzednie znajdziecie tutaj:
Podstawowym składnikiem dzisiejszej pasty jest makrela - osobiście bardzo ją lubię.
Zatem polecam jej wykonanie np. na śniadanie :)
Się zrymowało :)
Zapraszam!
piątek, 11 stycznia 2013
Mięsno-ziemniaczane pulpeciki z sosem gorgonzola
Cześć :)
Tym razem zapraszam Was na pyszny obiad składający się z małych pulpecików z mięsa i ziemniaków w sosie na bazie sera gorgonzola!
Danie jest przepyszne, a sos na stałe zagości w mojej kuchni! :)
Inspirowane przepisem z "Moje smaki życia".
Zapraszam!
Tym razem zapraszam Was na pyszny obiad składający się z małych pulpecików z mięsa i ziemniaków w sosie na bazie sera gorgonzola!
Danie jest przepyszne, a sos na stałe zagości w mojej kuchni! :)
Inspirowane przepisem z "Moje smaki życia".
Zapraszam!
czwartek, 10 stycznia 2013
Domowy cukier waniliowy
Cześć :)
W jednym z wcześniejszych postów wspomniałam o domowym cukrze waniliowym.
Każdy wie, że to co można zrobić samemu, lepiej zrobić, niż kupować w sklepie.
Wszędzie mamy dostępne cukry WANILINOWE, nie WANILIOWE :) (jedna czy dwie firmy mają cukier z prawdziwą wanilią).
Zatem zakupiłam laskę wanilii i cukier zrobiłam.
Zapraszam!
W jednym z wcześniejszych postów wspomniałam o domowym cukrze waniliowym.
Każdy wie, że to co można zrobić samemu, lepiej zrobić, niż kupować w sklepie.
Wszędzie mamy dostępne cukry WANILINOWE, nie WANILIOWE :) (jedna czy dwie firmy mają cukier z prawdziwą wanilią).
Zatem zakupiłam laskę wanilii i cukier zrobiłam.
Zapraszam!
środa, 9 stycznia 2013
Kokosowa chmurka
Cześć :)
Dzisiaj prezentuję deser, który już od dawna chodził mi po głowie.
Bita śmietana, biała czekolada, kokos... mmm... niebo w gębie!
Zapraszam!
Dzisiaj prezentuję deser, który już od dawna chodził mi po głowie.
Bita śmietana, biała czekolada, kokos... mmm... niebo w gębie!
Zapraszam!
wtorek, 8 stycznia 2013
Guacamole
Cześć :)
Niedawno miałam okazję spróbować awokado... kiedyś dawno temu, jak miałam bodajże 6 czy 7 lat jadłam awokado, które było przystawką na przyjęciu weselnym. Niestety nie pamiętałam jego smaku i cóż, wiele straciłam :).
Kto jadł awokado ten wie - dojrzałe awokado o konsystencji serka, czy też masła i o smaku orzechów mmm. Pycha!
Z kolei kilka dni temu miałam okazję spróbować guacamole.
Postanowiłam zrobić swoją wersję :)
Zapraszam!
Niedawno miałam okazję spróbować awokado... kiedyś dawno temu, jak miałam bodajże 6 czy 7 lat jadłam awokado, które było przystawką na przyjęciu weselnym. Niestety nie pamiętałam jego smaku i cóż, wiele straciłam :).
Kto jadł awokado ten wie - dojrzałe awokado o konsystencji serka, czy też masła i o smaku orzechów mmm. Pycha!
Z kolei kilka dni temu miałam okazję spróbować guacamole.
Postanowiłam zrobić swoją wersję :)
Zapraszam!
poniedziałek, 7 stycznia 2013
Łososiowe kotleciki z wiosenną sałatką
Cześć!
Jedliście kiedyś kotleciki łososiowe?
Jeśli jeszcze nie, to polecam Wam je gorąco! Są bardzo smaczne, a dodatkowo ich wykonanie jest banalnie proste!
Zapraszam!
Jedliście kiedyś kotleciki łososiowe?
Jeśli jeszcze nie, to polecam Wam je gorąco! Są bardzo smaczne, a dodatkowo ich wykonanie jest banalnie proste!
Zapraszam!
niedziela, 6 stycznia 2013
Klasyczne pancakes
Dzień dobry!
Co jest najlepszym rozpoczęciem dnia? Słodkie śniadanie przygotowane przez bliską Ci osobę. Idealne na takie śniadanie będą klasyczne pancakes - delikatne i puszyste placuszki, podane z miodem, syropem lub ulubioną konfiturą. Skusicie się? :-)
sobota, 5 stycznia 2013
Kostki francuskie
Cześć :)
Jakiś czas temu pisałam, że niestety mój piekarnik uległ awarii i z powrotem dopiero będzie prawdopodobnie w połowie stycznia :(
Więc niestety wszystkie słodkości trzeba robić w inny sposób.
Takim sposobem było smażenie ciasta francuskiego w głębokim oleju.
Wyszło całkiem smaczne!
Zapraszam!
Jakiś czas temu pisałam, że niestety mój piekarnik uległ awarii i z powrotem dopiero będzie prawdopodobnie w połowie stycznia :(
Więc niestety wszystkie słodkości trzeba robić w inny sposób.
Takim sposobem było smażenie ciasta francuskiego w głębokim oleju.
Wyszło całkiem smaczne!
Zapraszam!
piątek, 4 stycznia 2013
Sałatka królewska
Witam!
Sałatka królewska jest zdecydowanie moją najukochańszą i najpyszniejszą sałatką!
Nazwa wzięła się z sałatki dostępnej czasem w sklepach, na stoiskach garmażeryjnych, która jest właśnie sprzedawana pod taką nazwą.
Często ją kupowałam, jednak nadeszła pora zrobić ją samodzielnie i... idealnie odtworzyłam jej smak!
Aż sama nie mogłam uwierzyć, bo niestety nie posiadałam żadnych proporcji składników :)
Zapraszam!
Mam nadzieję, że ślinka już Wam cieknie na myśl o niej :)
Sałatka królewska jest zdecydowanie moją najukochańszą i najpyszniejszą sałatką!
Nazwa wzięła się z sałatki dostępnej czasem w sklepach, na stoiskach garmażeryjnych, która jest właśnie sprzedawana pod taką nazwą.
Często ją kupowałam, jednak nadeszła pora zrobić ją samodzielnie i... idealnie odtworzyłam jej smak!
Aż sama nie mogłam uwierzyć, bo niestety nie posiadałam żadnych proporcji składników :)
Zapraszam!
Mam nadzieję, że ślinka już Wam cieknie na myśl o niej :)
czwartek, 3 stycznia 2013
Kremowa zupa z ziemniaków i porów
Dzień dobry!
Jednym z głównych naszych noworocznych postanowień jest jedzenie zup. Już przy okazji innego wpisu, mówiłam Wam, że za nimi nie przepadam, ale powoli zaczynam się do nich przekonywać.
Dzisiaj prezentuję Wam przepis na smaczną i pożywną zupę z ziemniaków i porów. Niezwykle kremowa, bardzo Wam ją polecam.
Dzisiaj prezentuję Wam przepis na smaczną i pożywną zupę z ziemniaków i porów. Niezwykle kremowa, bardzo Wam ją polecam.
środa, 2 stycznia 2013
Polvoron
Cześć :)
Piekarnik wciąż w naprawie, więc teraz słodkości trzeba robić bez niego...
Pomysł na ciekawe ciasteczko-czekoladki znalazłam u Cukrowej Wróżki, z kolei oryginalny przepis pochodzi z Lardon My French.
Polvoron to mleczne słodycze bez pieczenia, pochodzące z kuchni filipińskiej.
Trochę przypominają babki z piasku :D
Są kruche, piaskowe i delikatne w smaku.
Polecam Wam ich zrobienie, bo są bardzo proste! :)
Zapraszam!
Piekarnik wciąż w naprawie, więc teraz słodkości trzeba robić bez niego...
Pomysł na ciekawe ciasteczko-czekoladki znalazłam u Cukrowej Wróżki, z kolei oryginalny przepis pochodzi z Lardon My French.
Polvoron to mleczne słodycze bez pieczenia, pochodzące z kuchni filipińskiej.
Trochę przypominają babki z piasku :D
Są kruche, piaskowe i delikatne w smaku.
Polecam Wam ich zrobienie, bo są bardzo proste! :)
Zapraszam!
wtorek, 1 stycznia 2013
Szampańskie galaretki
Cześć :)
Witam Was już w NOWYM ROKU ! :)
Jak się czujecie? Dobrze? Źle?
Jeśli tak sobie, to zapraszam po przepis z ostatniego wpisu, może pomoże :)
A tymczasem uporządkujmy resztki jedzenia i alkoholów po wczorajszej imprezie.
Zapewne większość z Was ma resztki szampana...
Ja osobiście za nim nie przepadam, tylko symbolicznie wypiłam kieliszek, więc duża część butelki została.
Co można z nią zrobić? Poniżej znajdziecie prosty pomysł jak spożytkować to co nam zostało.
Zapraszam!
Witam Was już w NOWYM ROKU ! :)
Jak się czujecie? Dobrze? Źle?
Jeśli tak sobie, to zapraszam po przepis z ostatniego wpisu, może pomoże :)
A tymczasem uporządkujmy resztki jedzenia i alkoholów po wczorajszej imprezie.
Zapewne większość z Was ma resztki szampana...
Ja osobiście za nim nie przepadam, tylko symbolicznie wypiłam kieliszek, więc duża część butelki została.
Co można z nią zrobić? Poniżej znajdziecie prosty pomysł jak spożytkować to co nam zostało.
Zapraszam!