Faszerowane pieczarki

Cześć :)

Dzisiaj zapraszam Was do wykonania faszerowanych pieczarek :)

Przepis (jak zawsze) prosty :)

A danie warte zachodu, bo bardzo smaczne :)




Zapraszam!


Faszerowane pieczarki


Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
  • 150 g twarogu wędzonego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • ok. 20 dużych pieczarek
  • cytryna

Wykonanie:

Pieczarki obieramy, kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, trzonki drobno kroimy i wrzucamy do miski.




Do trzonków dodajemy mięso, drobno rozkruszony ser, drobno pokrojona cebulę (w kostkę) i rozdrobniony czosnek. Doprawiamy, dokładnie mieszamy.

Każdy kapelusz wypełniamy farszem, z górką.




Pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. ok. 40-60 minut.

Smacznego!